AAFB La rendibilitat del metro de Palma, en entredit
Font original: IB Digital

La rendibilitat del metro de Palma, en entredit

Publicat: 4 / abr / 2010  |  Actualitat ferroviària

El metro de Palma va comptabilitzar el 2009 un total d’1.153.000 passatgers, 19 milions menys dels necessaris perquè estigui justificada la seva construcció, que va tenir un cost de 350 milions d’euros, ja que l’estàndard europeu per posar en marxa aquest tipus de transport és que assoleixi el llindar dels 20 milions d’usuaris anuals. D’altra banda, el servei de tren de Mallorca va registrar 4,598.000 usuaris, fet que suposa un 5,5 per cent més que l’any anterior.

Així ho ha informat el director general de Mobilitat, Antoni Verger, qui ha expressat la seva "satisfacció" per l’increment del nombre de passatgers al tren de Mallorca, tenint en compte que en època de crisi, el transport públic "sempre es ressent", pel fet que hi ha menys gent treballant i, per tant, un menor número de desplaçaments.

En aquest sentit, ha destacat que mentre que a Mallorca ha augmentat la xifra d’usuaris del tren, a l’àmbit nacional el nombre de passatgers del transport urbà i interurbà s’ha reduït "entre un 8 i un 10 per cent".

Per a Verger, la valoració d’aquestes dades posa de manifest que "les coses s’estan fent bé i que s’està donant un bon servei, gràcies a que el sistema de control centralitzat ha permès millorar la puntualitat i la freqüència dels trens, de manera que cada 20 minuts hi ha un entre Palma i Inca".

Pel que fa al metro, ha subratllat que també està funcionant amb una "puntualitat absoluta i sense problemes de freqüències" i ha afegit que davant la gran afluència de passatgers durant les primeres hores del matí amb destinació al Polígon de Son Castelló o a la UIB, s’ha augmentat de dos a quatre el nombre de vagons entre les vuit i les nou del matí, atès que s’havia arribat a un "nivell de saturació".

Tags:  IBdigital