AAFB Les fortes pluges interrompen durant mitja hora el Metro de Palma
Font original: IB3

Les fortes pluges interrompen durant mitja hora el Metro de Palma

Publicat: 1ro / jun / 2011  |  Actualitat ferroviària

La forta tempesta que ha patit Palma aquest matí ha provocat una entrada d’aigua en una reixeta de ventilació del Metro a Jacint Verdaguer, i això ha provocat la interrupció d’aquest servei entre les 13.30 i les 14.00 hores entre l’Estació Intermodal i la parada de Jacint Verdaguer i entre aquesta i l’estació de Son Costa-Son Fortessa.

Així ho ha informat a Europa Press el director general de Mobilitat en funcions, Antoni Verger, que ha precisat que en cap moment s’ha hagut de parar el funcionament del Metro, sinó que únicament per “precaució” s’optat optar per impedir que aquest mitjà de transport travessés les dues citades parades.

En aquesta línia, ha explicat que els combois només han sortit i han arribat durant la citada mitja hora a la tercera estació des de Palma, Son Costa-Son Fortessa, des d’on sortien amb total normalitat cap a la UIB.

D’aquesta manera, ha assenyalat que s’han paralitzat dos combois d’anada des de l’Estació Intermodal de Palma i dos de tornada des de l’estació Son Costa-Son Fortessa, a causa de l’entrada d’aigua a l’estació de Jacint Verdaguer a través d’una reixeta de ventilació, situada a peu d’asfalt.

Verger ha detallat que hi ha hagut un moment en què els embornals de Jacint Verdaguer “no donaven l’abast per la intensitat de la pluja”, cosa que ha provocat que es precipités aigua per l’única reixeta de ventilació a les vies del metro.

En aquesta línia, el director general de Mobilitat ha apuntat que per garantir la “màxima seguretat”, s’ha optat per impedir que el Metro travessés l’estació de Jacint Verdaguer, ja que l’aigua podia fer contacte amb la catenària, mentre aquest mitjà de transport elèctric circulava.

No obstant, ha recalcat que el Metro ha funcionat “perfectament” entre la UIB i l’estació Son Costa-Son Fortessa, raó per la qual s’ha ofert als viatgers del Metro la possibilitat que arribessin en tren a l’esmentada estació i d’aquí enllaçar amb el Metro.

Així, ha recordat que al no ser elèctric, el tren, que comparteix corredor i estacions amb el Metro, podia funcionar amb normalitat, malgrat la pluja i, per tant, no hi havia “cap risc” per als passatgers.

Tags:  IB3