AAFB Les freqüències del metro de Palma es redueixen a la meitat
Font original: IB3 Noticies

Les freqüències del metro de Palma es redueixen a la meitat

Publicat: 19 / jul / 2010  |  Actualitat ferroviària

El metro de Palma reduirà les seves freqüències a partir d’aquest dilluns i fins al 5 de setembre pel descens d’usuaris dels mesos d’estiu amb un tren cada mitja hora en els dies laborables i cada hora els festius i caps de setmana, la meitat dels que passen la resta de l’any

La Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha decidit reduir les freqüències del metro com a part del pla de racionalització i contenció de la despesa que aplica a Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

El director general de Mobilitat, Antoni Verger, justifica la reducció de les freqüències del suburbà palmesà com “una adequació de les freqüències a l’ús real dels mesos d’estiu, pel descens d’activitat a la universitat i el polígon” de Son Castelló.

Verger assegura al respecte que el departament autonòmic preferiria continuar les freqüències l’horari d’hivern “però no es pot mantenir el servei” davant el notable descens de viatgers a l’estiu.

Si la mitjana d’usuaris a l’hivern és de 8.000 persones diàries entre setmana, amb uns 50 viatgers de mitjana en cada tren; a l’estiu la utilització baixa a uns 20 passatgers per tren. Els caps de setmana d’estiu, el nombre d’usuaris per tren cau a 9 o 10 persones.

Fins al 5 de setembre, en total hi haurà 64 combois de metro de dilluns a divendres i 32 els caps de setmana. A l’hivern hi ha 120 freqüències en els dies laborables i 64 els caps de setmana, que arriben a entre 1.300 i 1.400 usuaris els dissabtes, i al voltant de 900 els diumenges.

La reducció de fre – qüències s’aplica per primera vegada aquest estiu i suposarà un estalvi d’energia de 55.000 euros i de 81.000 en despeses de personal per la supressió d’hores extraordinàries.

Tags:  IB3