JPEG - 9.6 KB
Font original: IBdigital

Les inversions en matèria ferroviària van ascendir a 115 milions durant el primer trimestre de 2010

Publicat: 22 / mar / 2010  |  Actualitat ferroviària

El Govern ha anunciat avui les darreres adjudicacions en matèria ferroviària que es centren, principalment, en el segon tram Son Rullan-Estació de l’Enllaç, que forma part de les obres d’electrificació del corredor Palma-Inca-Enllaç, i altres adjudicacions menors com les obres d’ampliació dels tallers de Son Rullan, l’eliminació dels passos a nivell i millora de la part superior de la carretera de Lloseta sobre la línia de tren Palma-Inca, i altres contractes de manteniment menors.

Segons ha explicat avui el conseller de Medi Ambient i Movilitat, Biel Vicens, ja són prop de 115 milions d’euros els destinats a diferents inversions globals adjudicades durant el primer trimestre d’enguany. Aquests doblers (la majoria d’origen estatal, uns 104 milions d’euros) han contribuït a l’execució d’alguns projectes com el Tram-Tren de Manacor, l’electrificació de la doble via Palma-Inca/Enllaç, o l’adquisició de noves unitats elèctriques de tren per efectuar trajectes Palma-Enllaç o sa Pobla-Manacor. Segons Vicens, això permetrà ajudar al sector de la construcció amb la contractació d’unes 800 persones.

En relació a la polèmica respecte al projecte del govern que ha de permetre el tren tram arribar fins a l’actual estació del tren des del passeig de Ferrocarril a Manacor, Vicens ha assegurat que s’ha oferit al batle d’aquest municipi la creació d’una comissió tècnica perquè l’ajuntament pugui fer arribar els seus suggeriments. L’objectiu és aprofitar el pas del tren per dur a terme una remodelació del passeig, ha dit Vicens.

Tags:  IBdigital