AAFB Les obres de reconstrucció del mur de Sineu arrenquen dilluns
Font original: IB3 Noticies

Les obres de reconstrucció del mur de Sineu arrenquen dilluns

Publicat: 7 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

En un comunicat, la Conselleria de Medi Ambient ha recordat que SFM va adjudicar el contracte corresponent al projecte constructiu del recondicionament de la trinxera esquerra, de la línia de s’Enllaç a Manacor, a la UTE integrada per Tecsa, Dragados S.A. i Coexa S.A. per un import de dos milions d’euros i per un termini màxim d’execució de tres mesos.

Una concessió que, segons el departament dirigit per Gabriel Vicens, es va adoptar “per raons d’interès general”, a fi que pogués reobrir-se de seguida la línia ferroviària entre Sineu i Manacor, tancada arran de l’accident ocorregut el maig passat.

S’ha de recordar que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 d’Inca va obrir diligències per aclarir les causes que van provocar l’accident del tren de la línia Palma-Manacor que va descarrilar al seu pas pel municipi Sineu, després que la Guàrdia Civil informés del sinistre i de l’existència de persones ferides després.

Unes indagacions que es van obrir de forma paral·lela a la investigació que va iniciar el Govern per aclarir si el despreniment del mur de 12 metres de longitud i 4 d’altura a la via es va deure a un defecte d’obra en l’edificació de la paret durant l’anterior Pacto de progrés, quan es va construir el tren des de s’Enllaç a Manacor, o si l’ensorrament es va produir com a conseqüència de les fortes pluges de les setmanes anteriors.

Després d’això, el PP va decidir personar-se com a acusació popular en les diligències que investiguen aquest accident, amb l’objectiu prioritari d’aclarir els fets i, en el seu cas, a fi que es prenguin eventuals responsabilitats penals derivades d’aquests.

Tags:  IB3