AAFB Les obres del tren d’Artà, aturades en mal moment
Font original: Diari de Balears

Les obres del tren d’Artà, aturades en mal moment

Publicat: 3 / ago / 2011  |  Actualitat ferroviària

La decisió d’aturar les obres del tren tram que ha d’unir la capital del Llevant (Manacor) amb tota la comarca ha estat presa en un mal moment pel Govern. Així ho assenyalen veïns i consistoris de Son Servera i Artà, ja que aquesta paralització ha agafat el volum de les obres, tot coincidint amb el tancament d’algunes vies importants. És el cas de la carretera de Son Servera a Cala Millor, alguns camins veïnals de fora vila, un aparcament i alguns trams de carrer al municipi d’Artà.

A Son Servera, les actuacions del tren afecten tota la zona de l’estació que fins a l’inici de les obres era habilitada com a aparcament. Tanmateix, en aquest poble el punt més conflictiu rau en el fet que fa alguns mesos que la carretera que condueix de la població cap a la zona costera de Cala Millor està totalment tancada. Els vehicles són desviats per alguns dels carrers del nucli urbà i així augmenta el volum de vehicles que circulen per vies que no s’adeqüen a les característiques per acollir una gran quantitat de cotxes. A més dels nuclis de població, cal assenyalar alguns camins de fora vila que també estan tallats en algun punt pel pas de les vies, encara que en la majoria d’indrets s’han habilitat passos alternatius.

A Artà, la problemàtica afecta de rebot el nucli urbà, perquè l’estació de tren s’ubica en un dels laterals del municipi. Però, així i tot, alguns carrers i principalment un aparcament que facilitava la visita al poble estan tancats i el pàrquing és utilitzat com a lloc de dipòsit de material i de vehicles que fins ara s’empraven en l’obra.