AAFB Madrid no ha pagat ni un euro dels 7 milions per al tren del 2012
Font original: Diari de Balears

Madrid no ha pagat ni un euro dels 7 milions per al tren del 2012

Publicat: 21 / abr / 2013  |  Actualitat ferroviària

La presència del PP al Govern de l’Estat i al de les Balears alhora no ha suposat cap canvi en l’arribada d’inversions ferroviàries. Tot i que els pressuposts generals de l’Estat de 2012 preveien set milions d’euros per destinar a actuacions ferroviàries a les Illes, aquests doblers no han arribat. Així ho ha reconegut el conseller mateix del ram, Biel Company, qui encara confia que aquests doblers es puguin rebre enguany.

Quan Madrid assumí aquest compromís, el conseller Company havia anunciat la intenció de destinar aquests doblers a pagar els més de tres milions d’euros que costen les expropiacions que es van fer en el traçat del tren entre Manacor i Artà, un projecte que s’ha descartat ara definitivament. També s’havien de dedicar a millorar el tancament de les finques afectades per aquest traçat i a assegurar-lo.

De fet, segons ha manifestat ara Company en una compareixença en comissió al Parlament, encara negocia amb Madrid perquè aquests set milions no es perdin, se sumin als 3,94 milions d’euros pressupostats per a enguany per destinar a actuacions ferroviàries i s’acabin invertint en les expropiacions i actuacions previstes en el traçat del tren a Artà. El titular autonòmic considera "indispensable" l’arribada d’aquests doblers per poder pagar totes les actuacions anteriors i, si es pot, condicionar el tram com a corredor verd.