AAFB Més de tres hores sense tren ni metro
Font original: Diari de Balears

Més de tres hores sense tren ni metro

Publicat: 3 / jul / 2012  |  Actualitat ferroviària

L’avaria va tallar el subministrament elèctric de la catenària entre Palma i l’estació de l’Enllaç a partir de les quatre del capvespre i va durar fins a les set i mitja. Nou trens i onze metros que haurien hagut de sortir de Palma no ho varen arribar a fer i, a més, quedaren afectats els ramals de sa Pobla i Manacor, perquè no es podien fer transbords a l’Enllaç. En concret, a les estacions d’Inca i Manacor dos trens quedaren aturats a la via, fet que encara va causar més retards i més malestar entre els usuaris.
SFM-va posar en marxa “un servei alternatiu de transport per carretera” –o sigui, autocars– perquè els ciutadans poguessin arribar on tenien previst fer-ho. Amb tot, es va trigar a posar-lo en marxa i molts varen haver de patir tota mena de retards i l’estació Intermodal va viure enmig del caos durant bona part de l’horabaixa d’ahir.
Cal tenir en compte, a més, que això ha succeït ja enmig de la temporada turística. SFM assegurava ahir que “lamenta aquesta incidència i demana disculpes als usuaris que avui –ahir per al lector– s’han vist afectats pels retards en el servei”.
Segons l’empresa pública SFM, el problema elèctric el va causar “un curtcircuit en un transformador de la subestació de Santa Isabel a Palma, que dóna servei exclusiu a tota la catenària elèctrica del tren”. Els combois que circulaven quan va haver-hi el curtcircuit pogueren continuar fent-ho fins a l’estació més propera, gràcies als sistemes d’emergència i les màquines de benzina, però es varen haver de quedar allà.
El caos que es va desencadenar ahir horabaixa a causa de l’avaria va fer que molts usuaris protestassin, tampoc no varen mancar moments de tensió quan alguns varen veure que no podrien arribar al seu poble. Amb tots els trens parats a l’andana, els viatgers s’acumulaven ahir davant dels autocars que els havien de substituir en coes que feia temps que no es veien. Fins i tot alguns agents de la Policia Local es traslladaren fins a l’estació Intermodal per donar suport als treballadors d’SFM a causa de l’avaria. Passades les vuit del vespre, quan els trens ja feia estona que havien recuperat la normalitat, encara hi havia viatgers que demanaven informació sobre com reclamar. Entre els passatgers frustrats, no hi faltaren tota mena de crítiques al Govern.