AAFB Millora a l’estació de tren de Consell-Alaró
Font original: Diari de Balears

Millora a l’estació de tren de Consell-Alaró

Publicat: 28 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

La Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat millorarà durant l’any 2010 l’estació de tren de Consell-Alaró. El consell d’administració del Govern aprovà el 16 de desembre la licitació de les obres de millora, que es basen principalment en la supressió de dos passos a nivell situats en el camí de Sant Jordi (al costat de l’estació) i en la reforma i ampliació de l’aparcament. La intervenció, que disposa d’un pressupost de 4.368.766 euros, tindrà un període d’execució de sis mesos.

Un dels principals eixos de la millora és l’ampliació de l’aparcament, que després de l’actuació tindrà 163 places i es dividirà en dues zones per mantenir el traçat del camí de Sant Jordi. S’hi instal·larà un rotonda que permetrà als vehicles fer la volta dins el recinte mateix i es garantiran places per a taxis i per a persones amb mobilitat reduïda, a més de mantenir l’accessibilitat dels veïns a les parcel·les pròximes.

Quant a la supressió dels passos a nivell del camí, el Govern ha decidit construir passos inferiors: un per a vianants i un altre per a vehicles, per tal de reduir l’impacte visual i paisatgístic. El pas inferior per a vianants se situarà al costat de l’edifici de l’estació i s’hi podrà accedir a través de rampes i escales, mentre que el pas per a vehicles donarà continuïtat al camí de Sant Jordi i es construirà un vial que connecti el sender amb el que va des de l’estació fins a la carretera Consell-Alaró.

Urgència

La notícia ha estat molt ben rebuda entre els veïns de Consell i Alaró, que consideren "molt urgent" una millora de l’estació. Alguns expliquen que l’aparcament "havia quedat molt petit i que era habitual veure els camins limítrofs plens de cotxes", fet que dificultava seriosament el pas. Un dels principals problemes del pàrquing actual és un cert desnivell que provoca que, els dies en què la pluja cau amb força, la instal·lació s’ompli d’aigua i els usuaris del tren es banyin quan van des del seu vehicle fins al tren o viceversa. Alguns usuaris demanen al Govern que també es tingui en compte la posada en marxa del servei de bar, que està aturat des de fa anys, o que s’instal·lin algunes màquines de refrescos que ajudin a passar l’espera.