AAFB Mobilitat veu
Font original: IBdigital

Mobilitat veu "indecent" que el PP els denunciï per arreglar els desperfectes del metro

Publicat: 25 / may / 2010  |  Actualitat ferroviària

El director general de Mobilitat, Antoni Verger, ha titllat avui de "indecent" que el PP hagi denunciat davant els Jutjats els contractes de les obres d’emergència que es van dur a terme al metro de Palma per "arreglar els despropòsits" de l’exconsellera d’Obres Públiques, Mabel Cabrer, a qui ha acusat d ’"intentar confondre" a l’assegurar que els treballs que es van dur a terme en aquest mitjà de transport després de les inundacions de 2007 es van concedir a empreses "a dit i sense concurs públic ".

En una roda de premsa, Verger ha informat que l’Advocacia de la Comunitat Autònoma s’ha personat en la denúncia que el PP va ampliar el passat 18 de maig davant el Jutjat d’Instrucció número 7 de Palma i que havia interposat davant la Fiscalia per les contractacions "irregulars de fins a 10,5 milions d’euros" a les esmentades obres d’emergència que es van executar al metro de Palma.

Verger ha destacat que l’Advocacia de la Comunitat Autònoma "defensarà l’actuació de l’administració", de manera que negarà "qualsevol tipus d’actuació delictiva" en els contractes d’obres de reparació, per a les quals el Govern va destinar 30 milions d’euros, si bé el cost d’aquests treballs va ser major. Així, les empreses que s’havien encarregat de la construcció d’aquesta infraestructura també van haver d’assumir el cost de les deficiències que eren responsabilitat seva i que havien provocat les inundacions.

El director general de Mobilitat ha detallat que dels 30 milions d’euros que es va gastar l’Executiu, 2,4 milions van ser destinats a contractar a l’empresa pública INECO per dur a terme l’auditoria i l’assistència tècnica dels treballs, de manera que es va encarregar, d’una banda, de detectar les deficiències i, d’altra, de dirigir les obres de reparació, que van ser executades per les 21 empreses que s’havien encarregat de la construcció d’aquest mitjà de transport en la passada legislatura.

Verger també ha discrepat de l’últim informe de la Sindicatura de Comptes, en el qual s’assenyala que no estava acreditada l’emergència dels treballs de reparació del metro. En aquesta línia, ha assegurat que sí que estava justificada aquesta emergència, tenint en compte que el metro es va inundar, després que plogués 20 litres per metre quadrat el 21 d’agost de 2007 i 15 litres el 22 de setembre, per la qual cosa sinó s’haguessin contractat directament les obres i els serveis, l’obertura d’aquesta infraestructura "es podria haver endarrerit dos anys".

D’altra banda, ha informat que el Consell d’Administració de SFM també va adjudicar per 8,8 milions d’euros a la UTE INECO-GRUSAMAR el contracte de consultoria i assistència per poder dur a terme els projectes ferroviaris (estudis, redacció de projectes i assistència tècnica), en virtut del conveni ferroviari amb el Ministeri de Foment, que ascendia a 443 milions d’euros.

No obstant, ha negat que aquest contracte es fes a dit, sinó que es va convocar un concurs públic al qual van concórrer cinc empreses i, d’elles, es va escollir a la que va oferir la "millor oferta econòmica i el millor projecte tècnic", en referència a INECO-GRUSAMAR. A més, ha afegit que "no es va presentar cap impugnació contra l’acord d’adjudicació".

Tags:  IBdigital