AAFB Nous entrebancs per a la reobertura de la línia de Manacor
Font original: Diari de Balears

Nous entrebancs per a la reobertura de la línia de Manacor

Publicat: 17 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

El restabliment de la línia ferroviària que connecta Sineu amb Manacor, prevista inicialment per al febrer, es podria retardar per la tramitació judicial. Malgrat que el director general de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Antoni Verger, assegurà ahir que les obres "anaven a molt bon ritme", una ordre del Jutjat de Primera Instància numero 7 d’Inca impedeix que es millori el tram de la zona afectada pel talús fins que se’n realitzi un últim peritatge. Sense la millora de la zona de l’esllavissada, que es troba just al mig de la trinxera número onze, el servei no es restablirà.

Fins ara, s’ha eliminat tot el talús de fusta que teòricament havia d’impedir les esllavissades i s’ha iniciat els moviments de terra amb les excavacions. Diàriament, s’extreuen 2.600 metres cúbics de terra; fins ara en porten 23.000, i fins que finalitzin les tasques es calcula que en manquen prop de 15.000. Tomeu Gual, gerent de SFM, explicà que el nou mur de contenció es construirà de terra armada i el recolzarà una malla que n’evitarà els despreniments.

Verger confessà que "una auditoria tècnica exhaustiva ha detectat que la línia Sineu-Manacor presenta diverses anomalies, que en l’actualitat estam arreglant". El director general de SFM no va voler revelar quines són les anomalies, però acusà el Partit Popular "de no haver-les resolt el 2004, quan pertocava fer-ho".