AAFB On és l’error? En la construcció del mur el 2003 o en la reforma del 2004?
Font original: Diari de Balears

On és l’error? En la construcció del mur el 2003 o en la reforma del 2004?

Publicat: 22 / may / 2010  |  Actualitat ferroviària

La investigació sobre les causes de l’accident de Sineu es bifurca en dos camins: el que condueix a la construcció del mur de contenció, l’any 2003, i el que acaba en la posterior reforma, l’any 2004.

La trinxera fou aixecada amb les obres de reobertura de la línia de tren fins a Manacor, el darrer any de la legislatura del Pacte de Progrés. Aleshores, fou una UTE formada per les constructores Comsa, Nielsen Mascaró i Isolux Wat la que s’encarregà d’aixecar el tram de les trinxeres a l’entrada de Sineu.

Tal com mostren les imatges adjuntes, la trinxera constava d’un mur baix que no toca la muntanya; tan sols protegia les vies de la caiguda de pedres. També s’hi col·locaren unes malles metàl·liques per tal que les pedres que cauen de la muntanya rellisquin fins a caure al fossar.

L’any 2004, i motivat per l’accident de Son Tell, la Conselleria de Mobilitat, encapçalada per Mabel Cabrer (PP), decidí reconfigurar les trinxeres. Així, licità les obres de reforma en un concurs que fou guanyat per les empreses Llull Sastre i Gestalt. Cada una s’encarregà d’alguns punts de les obres. Llull Sastre cobrà 1.300.000 euros per la reforma, mentre que Gestalt va percebre 1.000.000 d’euros.

No eixamplaren el mur

Amb les actuacions, la paret de protecció passà a excercir de mur de contenció. I és que els operaris ompliren amb terra l’espai que separa el talús i la muntanya. Però no l’eixamplaren. Per tant, el mur començà a suportar una força que abans tenia a sobre.

Antoni Verger, director general de Mobilitat, manifestà ahir en referència a la investigació: "Ens és igual si prové del 2003 o del 2004. El que volem és saber la veritat i actuar-hi en conseqüència perquè no es torni a repetir".

Mentrestant, el Jutjat d’Inca i la Guàrdia Civil prossegueixen amb la investigació. Serà la Justícia -i no la Conselleria de Mobilitat- la que en determini les causes. Per tant, demanarà les responsabilitats que pertoquin a les empreses que s’equivocaren.