AAFB Serveis Ferroviaris de Mallorca posa en marxa la nova línia M2 Palma-Marratxí en el marc del pla d’eficiència del transport públic ferroviari engegat pel Govern
Font original: Govern Balear

Serveis Ferroviaris de Mallorca posa en marxa la nova línia M2 Palma-Marratxí en el marc del pla d’eficiència del transport públic ferroviari engegat pel Govern

Publicat: 7 / mar / 2013  |  Actualitat ferroviària

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, ha presentat avui la nova línia M2 de metro entre Palma i Marratxí que entrarà en servei el proper dimecres 13 de març i que forma part del pla d’eficiència del transport públic ferroviari engegat pel Govern de les Illes Balears. El conseller ha explicat que els objectius del pla són, per una banda, “adequar l’oferta a la demanda real”, i per l’altra “millorar el servei guanyant en velocitat comercial, tal com ja s’ha demostrat amb la línia Inca Exprés, que està sent un èxit”.

Amb l’entrada en funcionament de la línia de metro M2 Palma-Marratxí es reforça notablement el servei ofert i també comporta millores en la resta de línies de tren, entre les quals destaca la reducció en sis minuts del temps de trajecte dels trens amb destinació a Inca i sa Pobla. A més, també es modifiquen lleugerament les freqüències de la línia de metro M1 Palma-UIB. Cal remarcar que, a partir de dimecres que ve, el nombre de serveis de tren i metro que oferirà SFM tots el dies laborables s’incrementarà de 113 a 145 diaris en cada sentit.

Tal com ha explicat el conseller Company, amb aquests nous serveis es pretén potenciar el servei ferroviari de Mallorca i “millorar així la seva eficiència i competitivitat”. En aquest sentit, ha remarcat que “s’oferirà més servei amb menys cost ja que s’aconseguirà un estalvi anual de 100.000 euros”. Fins ara el nombre de quilòmetres en circulació durant un any estàndard era d’1.857.573, i a partir que s’apliquin les noves freqüències serà d’1.890.189. Això significa únicament un increment de l’1,76 % (32.616 quilòmetres) i, per tant, es pot considerar una redistribució del quilometratge total. Biel Company ha insistit en què “aquest Govern aposta fermament pel transport públic i per una gestió eficient dels recursos disponibles”.

1. Nova línia M2 Palma-Marratxí

La línia M2 unirà Palma amb Marratxí, amb tres serveis per hora i sentit, pràcticament regulars durant tot el dia, cada 20 minuts, que aturaran a totes les estacions intermèdies (Jacint Verdaguer, Son Costa/Son Fortesa, Polígon de Son Fuster, Verge de Lluc, Pont d’Inca i Pont d’Inca Nou). En total, s’oferiran 48 serveis diaris en cada sentit, amb un temps de trajecte de 14 minuts. Aquesta nova línia funcionarà tots els dies laborables, des de les 5.56 h fins a les 22.00 h.

La posada en marxa d’aquesta nova línia comporta una millora notable en el tram urbà Palma-Marratxí, ja que a partir d’ara s’ofereix un servei regular cada 20 minuts, quan fins ara la freqüència oscil•lava entre els 20 i els 40 minuts, i a més es duplica el nombre de trens que aturen a l’estació de Marratxí: són sis serveis (set en hores punta amb l’Inca Exprés) per hora i sentit (tres directes a Palma i tres amb aturades entre Palma i Marratxí) en comptes dels tres actuals.

2. Noves freqüències en el servei de tren

Amb la línia M2 tots els trens passen a ser semidirectes i deixen d’aturar-se entre l’Estació Intermodal de Palma i Marratxí, la qual cosa comporta escurçar sis minuts el temps de viatge. D’aquesta manera, els trajectes de Palma a Inca es redueixen de 34 a 28 minuts, mentre que els de Palma a sa Pobla passen de 54 a 48 minuts. Pel que fa als trajectes entre Palma i Manacor, continuen tardant 61 minuts, atès que en l’actualitat ja ofereixen un servei semidirecte. Aquestes noves freqüències són aplicables només als dies laborables, de dilluns a divendres, i milloren de manera important el servei que s’ofereix els dies laborables, dies de mobilitat obligada, oferint més freqüències en els dies de més demanda i reduint el temps de viatge.

Durant els caps de setmana i els dies festius es manté el mateix servei que s’ha oferit fins ara, amb un tren cada 30 minuts amb aturades a totes les estacions. També es mantenen les tres freqüències diàries a primera hora del matí del servei Inca Exprés, que va començar el mes de desembre, un servei que permet recórrer en 25 minuts el trajecte de Palma a Inca o viceversa.

3. Noves freqüències en la línia M1 Palma-UIB

A partir del 13 de març la línia M1 Palma-UIB passa de 60 a 45 freqüències diàries per sentit. Aquest reajustament és el resultat d’adaptar la freqüència del servei a la demanda actual. D’aquesta manera, de dilluns a divendres es mantenen els trajectes cada 15 minuts en els trams horaris de major afluència (de les 6.30 a les 10.30 h i de les 13.00 a les 16.00 h) i es passa a una freqüència cada 30 minuts en les hores de menys afluència (de les 10.30 a les 13.00 h i de les 16.00 a les 21.30 h). Els dissabtes, la freqüència és cada 30 minuts. El servei funcionarà tots els dies laborables, de les 6.30 h a les 21.50 h, i els dissabtes, de les 7.00 h a les 14.50 h.

Els serveis i els horaris es poden consultar en les pàgines web d’SFM (www.trensfm.com) i del Consorci de Transports de Mallorca (www.tib.org), en el telèfon d’atenció a l’usuari 971 17 77 77 i en el perfil de Twitter @TIB_Mallorca.

Tags:  Altres