JPEG - 173.8 KB
Font original: Govern Balear

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) millora la seguretat en alguns trams de la via del tren al seu pas per Marratxí i Santa Maria del Camí

Publicat: 11 / may / 2013  |  Actualitat ferroviària

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) està realitzant aquests dies obres de millora de l’estat dels marges de la via del tren en alguns punts del seu traçat pels termes municipals de Santa Maria del Camí i de Marratxí. Aquestes obres, que suposen una inversió de 48.000 euros, tenen per objectiu millorar la seguretat del servei ferroviari en aquests trams i es preveu que estiguin enllestides la setmana que ve.

Concretament, les actuacions de millora es duen a terme en les trinxeres situades entre Marratxí i Es Caülls i entre el camí de Sa Bomba i el municipi de Santa Maria. En el cas de la trinxera entre Marratxí i Es Caülls, s’han dut a terme tasques de tala de pins que amenaçaven en interferir la catenària i es protegiran els buits que amb el temps s’han anat produint en el talús. Pel que fa a les obres de la trinxera de Sa Bomba, també es talen alguns pins que creixen amenaçant la catenària i exercint una sobrecàrrega al talús, com a pas previ a la col•locació d’una malla de triple torsió que permetrà contenir petits despreniments de pedres i còdols.

Les obres, que són supervisades en tot moment pels serveis tècnics d’SFM, es duen a terme entre les 8 h i les 19 h, de dilluns a divendres, i no impliquen modificar la circulació habitual de trens en aquests trams, malgrat que en moments puntuals pugui ser necessari reduir la velocitat a 30 quilòmetres per hora.

Les obres, adjudicades a TECSA Empresa Constructora, van començar el passat dilluns 29 d’abril i tenen una durada de tres setmanes.

Tags:  Altres