AAFB SFM assegura haver estalviat 660.000 euros en dos mesos i mig
Font original: IB3

SFM assegura haver estalviat 660.000 euros en dos mesos i mig

Publicat: 15 / nov / 2011  |  Actualitat ferroviària

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha informat avui que ha estalviat 661.745 euros en dos mesos i mig mitjançant l’optimització de l’organització del personal, la reducció de les freqüències del metro durant l’estiu i mesures de disminució del consum energètic.

SFM ha anunciat a més que avui s’ha reprès el servei de neteja en els trens i les estacions i dependències ferroviàries, que s’efectuarà de dilluns a diumenge, en horari diürn i nocturn, segons ha informat la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori en un comunicat.

El nou contracte de neteja es va adjudicar el mes passat per 685.525 euros (més IVA), quantia un 30% inferior al concurs anterior.

SFM ha detallat que l’estalvi s’ha aconseguit principalment en modificar a la baixa els contractes de senyalització, manteniment de via i seguretat, amb una despesa de 356.824 euros menys fins a finals de 2011, i amb l’optimització de l’organització de personal que ha permès reduir el volum d’hores extres i gastar 217.350 euros menys per aquest concepte.

La reducció de la freqüència de pas de la línia del metro durant l’estiu ha permès un estalvi de consum d’energia de tracció d’un valor de 11.500 euros, i la disminució en el nombre de vagons que circulen els dies festius i en les hores de menys afluència de passatgers ha permès reduir el consum de gasoil un 18,5% (76.071 euros).

SFM ha indicat que mantindrà l’aplicació de les mesures de reducció de gasoil i d’hores extres per continuar rebaixant la despesa de l’empresa pública.

Tags:  IB3