AAFB SFM deixa d’ingressar 700.000 euros anuals per impagaments
Font original: IB3

SFM deixa d’ingressar 700.000 euros anuals per impagaments

Publicat: 26 / ago / 2011  |  Actualitat ferroviària

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha anunciat avui que implantarà un nou sistema de control tarifari i mantindrà tancats els accessos de totes les estacions de tren i metro a partir del novembre perquè ha detectat una minva d’ingressos de 700.000 euros per impagament de bitllets i usos indeguts.

La mesura pretén evitar l’ús indegut de les targetes intermodals i altres pràctiques irregulars que generen aquestes pèrdues d’ingressos, segons ha informat la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori en un comunicat.

A partir de novembre SFM i el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) activaran un nou sistema tarifari integral per al control de les targetes que corregirà les deficiències en el servei “des d’una perspectiva de màxima optimització dels recursos públics”, segons indica la nota.

Un estudi econòmic elaborat per l’empresa ha esbrinat que els ingressos són inferiors al que es podria esperar pel nombre d’usuaris transportats diàriament, com a conseqüència, bàsicament, de l’ús indegut de les targetes que fan alguns usuaris.

SFM ha detectat que quan un usuari entra en una estació oberta, on no cal passar la targeta perquè es hi haurà l’accés, no hi ha cap registre de l’entrada ni es carrega cap cost a la targeta a la sortida.

Tampoc hi ha cap control sobre l’expedició i l’ús de les targetes bonificades i reduïdes, de manera que aquestes es poden fer servir fins i tot caducades o sense ser el titular.

Així mateix, una targeta reduïda permet obtenir bitllets individuals sense cap control i també fer certs recorreguts pagant una quantitat inferior a la que correspon, ja que fins ara no hi ha cap sistema que comprovi que l’usuari abona la tarifa correcta.

El nou sistema tarifari, que s’aplicarà en les 23 estacions de tren i en les 9 del metro, suposarà un major control sobre les distàncies recorregudes i la càrrega del cost corresponent, l’ús correcte de les targetes i la data de caducitat.

La implantació d’aquest sistema de control de targetes es durà a terme en tres fases, la primera de les quals, que es va iniciar el passat dilluns i es prolongarà durant tot setembre, serà purament informativa.

Des d’octubre s’exigirà el pagament dels bitllets a qui faci un ús indegut de les targetes, i al novembre, les estacions es tancaran per impedir el pas a qui no pagui el bitllet o faci un ús incorrecte de la targeta.

Tags:  IB3