AAFB SFM instal·larà un sistema per detectar obstacles sobre les vies
Font original: IBdigital

SFM instal·larà un sistema per detectar obstacles sobre les vies

Publicat: 25 / may / 2010  |  Actualitat ferroviària

Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) està estudiant quin és el sistema de detecció d’obstacles en les vies més indicat per instal·lar a la seva xarxa i evitar així accidents com el descarrilament que va causar una trentena de ferits dimecres passat al costat de l’estació de Sineu. Així ho ha explicat avui el gerent de l’empresa pública ferroviària, Jaume Jaume, que ha subratllat que aquest sistema s’implantarà després que s’acabi la revisió de tots els murs i talussos de la línia de ferrocarril de Mallorca i que es realitzin les obres de reforç que siguin necessàries.

Pel que fa a la inspecció de les possibles deficiències del mur de formigó que es va enfonsar entre dimarts a la nit i el matí del dimecres de la setmana passada, Jaume ha indicat que les revisions diàries que es realitzen de la infraestructura no havien apreciat cap incidència. No obstant, ha assegurat que el gener de 2004 si es va detectar la caiguda d’algunes pedres sobre la via en aquest punt, però posteriorment es van dur a terme obres de millora de la trinxera per la qual circula el tren en aquell tram.

El gerent de SFM ha indicat que el servei entre Sineu i Manacor tornarà a reprendre quan s’hagin assegurat tots els talussos que ho requereixin i s’hagi reparat l’esquerda detectada en un pont prop de Petra, encara que probablement llavors encara no s’haurà implementat el sistema de detecció d’obstacles, ja que aquest requerirà d’un concurs públic. No obstant això, el director general de Mobilitat, Antoni Verger, ha apuntat que la línia d’autocar substitutiva està permetent minimitzar el perjudici per als viatgers i s’ha mostrat satisfet que la determinació de les causes de l’accident estigui en mans de la Justícia.

Tags:  IBdigital