AAFB SFM obliga el personal a fer nets els trens i les estacions
Font original: Diari de Balears

SFM obliga el personal a fer nets els trens i les estacions

Publicat: 19 / jul / 2011  |  Actualitat ferroviària

Serveis Ferrorviaris de Mallorca (SFM), l’empresa pública que depèn del Govern, obliga el seu personal a fer la neteja de les estacions i dels trens. Es tracta d’una mesura "temporal", fins que l’Executiu nomeni un nou director gerent que pugui contractar aquests serveis amb una empresa externa, que ho havia fet fins ara. Mitjançant una circular, el cap d’Explotació (l’actual càrrec més alt) ha assignat la tasca de netejar els trens, de manera no remunerada, als auxiliars d’operacions, "els de l’escala més baixa dins SFM", segons indica Comissions Obreres.

El sindicat s’ha queixat de la situació en què es troba aquest col·lectiu, que "té moltes competències", i adverteix que, amb les tasques que fa, li serà impossible fer aquesta altra. I és que fins ara 54 persones d’una empresa externa s’encarregaven de fer net els trens i les estacions. Aquesta tasca, per exemple a l’estació Intermodal, ara se l’han de repartir entre 6 auxiliars, que a sobre es troben dividits entre torn de dematí i d’horabaixa.

La circular, entregada dia 30 de juny, va seguida d’una altra que responsabilitza de la neteja de les dependències i banys de les estacions a cada cap d’Estació. A la majoria, no hi ha cap auxiliar d’operacions. Per altra banda, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori -de la qual depèn SFM- no sap encara quan es portarà a terme el nomenament d’un nou director gerent dels serveis ferroviaris, de manera que els empleats hauran de continuar encarregant-se d’aquestes tasques, en principi temporals, fins que el Govern el nomeni perquè serà ell l’encarregat d’adjudicar el contracte per aquest servei.

Així mateix, el Comitè d’Empresa de SFM reclama un interlocutor amb qui discutir aquesta mesura, segons recalcà ahir Comissions Obreres. De fet, aquest sindicat ja denuncià divendres la situació en la qual es troben els serveis ferroviaris. La neteja no n’és l’únic problema: els trens no disposen d’un sistema de climatització i als operaris els és impossible reparar-hi algunes màquines expenedores, entre d’altres mancances. CCOO opina que el Govern dedica massa temps a estudiar com reestructurar els serveis i que "s’estan deixant coses sense fer".