AAFB SFM proposa instal·lar una xarxa de fils amb sensors de moviment

SFM proposa instal·lar una xarxa de fils amb sensors de moviment

Publicat: 22 / may / 2010  |  Actualitat ferroviària

Serveis Ferroviaris implantarà un sistema que detecti possibles caigudes d’objectes damunt les vies. Tot i que encara no se sap quina de les opcions serà triada finalment, sí que és segur que constarà de tecnologia avançada.

La que té més possibilitats, ara per ara, és la de la xarxa de fils, que anirien clavats a tots els murs de contenció. El fil elèctric realitzaria les tasques d’un sensor de moviment, el qual enviaria una alerta al Centre de Control de Trànsit si detectàs algun moviment o, fins i tot, si es rompés.

Aquesta opció és una de les que el gerent de SFM, Jaume Jaume, posà sobre la taula en la reunió d’ahir del comitè de seguretat i salut. La trobada entre la direcció de l’empresa i els delegats sindicals fou "tensa", segons alguns treballadors presents. Ara bé, també fou constructiva, atès que es posaren sobre la taula diferents idees i projectes per garantir la seguretat als ferrocarrils. Segons Jaume Jaume, gerent de SFM, "necessitam eines per controlar l’estat de les trinxeres".

Així, al projecte de la xarxa de fils, també cal afegir-hi la possibilitat d’instal·lar càmeres de seguretat. Aquestes estarien monotoritzades les 24 hores del dia des del Centre de Control. De fet, se’n podrien col·locar desenes que enfocassin els punts més conflictius de la xarxa ferroviària.

Segons Victoriano Rodríguez, delegat de riscos laborals d’UGT i present al comitè, "no caldria posar càmeres a tota la xarxa, sinó en els punts conflictius i a la zona de trinxeres". De fet, els fils detectors de moviments també es podrien delimitar a cobrir les àrees de trinxera i punts sospitosos.

Una altra idea que sorgí en la reunió fou recuperar els sentinelles. Es tracta que un grup d’operaris surtin a cada alba, des de diversos punts de l’Illa, a comprovar ocularment l’estat de les vies en trinxera. Tanmateix, sindicalistes com Ricardo Mas, de CCOO, rebutjaren la idea. "Això es feia antigament, fa 50 anys; ara el que hem de menester és tecnologia puntera".

Els ferrocarrils de Mallorca, en tot cas, ja disposen d’un sistema de seguretat antidescarrilaments. Es tracta del circuit carril, un sistema que elèctricament avisa de l’existència d’obstacles entre els rails. Tanmateix, tan sols funciona amb materials de metall.

Un altre sistema és el que s’aplica als trens d’alta velocitat. "Un AVE", explica Ricardo Mas, "té un sistema que detecta obstacles a les vies fins a 30 quilòmetres de distància per endavant". Ara bé, cal pensar que la velocitat, de 300km/h, els pot obligar a frenar amb quasi 5 quilòmetres de previsió.