AAFB Sóller, sense tramvia per les obres del passeig
Font original: Diari de Balears

Sóller, sense tramvia per les obres del passeig

Publicat: 21 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

Indignació entre els usuaris del tramvia de Sóller per la interrupció del servei sense cap casta de preavís, la qual cosa ha deixat sense cap tipus de transport públic la connexió entre els dos nuclis de població més importants de la Vall i les barriades de l’Horta i la Roca Roja. Les obres de desplaçament de la via del tramvia al nou passeig marítim s’han accelerat durant les dues darreres setmanes fins al punt que l’empresa concessionària ha avançat les previsions que havia fet Costes i que suposaven el manteniment del servei del tramvia pel recorregut normal fins que la nova via fos utilitzable.

Ahir, sense cap preavís a l’Ajuntament ni a la companyia ferroviària responsable del servei ni a la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, l’empresa que s’encarrega de les obres va començar a treballar a la via actual i obligà el ferrocarril de Sóller a interrompre el fluid elèctric i, per tant, el servei. En aquesta època de l’any, Sóller i el Port estan únicament units pel tramvia, un cada hora, i d’aquesta manera els habitants han quedat sense transport públic.

El president del Tren de Sóller, Òscar Mayol, va confirmar ahir aquesta eventualitat "del tot inesperada" i assegurà que l’empresa s’havia vista obligada a suspendre temporalment els combois, a més de donar avís a la Sala i a la direcció general de Mobilitat. Mayol sol·licità també al batle, Josep Ll. Colom, que gestionà urgentment davant l’administració competent, l’establiment d’un "servei alternatiu per carretera, un servei que ahir horabaixa encara no s’havia establert.

Precisament durant les festes de Nadal i Cap d’Any, l’empresa ferroviària i l’Ajuntament havien pactat, com des de fa uns anys, el servei de tramvia nocturn gratuït, Tramnit. Mayol assegurà que "en principi sembla que aquest servei es podrà mantenir, però els tramvies no podran arribar fins al nucli del Port, sinó només fins la plaça de la Torre, que és on les obres comencen a afectar la via. Aquesta interrupció del tramvia tendria, segons sembla, una durada d’un mes, ja que, segons les informacions que els serveis tècnics municipals han fet arribar al Ferrocarril, és el temps necessari per la forja correcta de la placa de formigó per on circularà el tramvia .El canvi de la via vella a la nova no s’esperava fins al mes de gener, per la qual cosa aquest mes s’haurà de cercar una alternativa.

S’ha de dir que des de la setmana passada tampoc no hi ha tren entre Sóller i Palma a causa de les obres de manteniment, per la qual cosa els usuaris del tramvia són, sobretot, els ciutadans de la Vall que es desplacen entre els dos nuclis. El batle de Sóller, Josep Ll. Colom, expressà ahir el malestar per la manca de preavís, ja que "es tracta d’un transport públic que de cap manera no es pot interrompre així" i assegurà que "hem parlat amb Mobilitat i amb Costes per tal de trobar un transport amb la mateixa freqüència horària", tot i que admeté que "segurament ja no serà fins dimecres o dijous". Per altra banda, Colom destacà que "la bona notícia és que les obres avancen molt aviat i que sembla que els terminis s’estan complint.