AAFB Sus a les obres de millora del mur de Sineu
Font original: Diari de Balears

Sus a les obres de millora del mur de Sineu

Publicat: 9 / nov / 2010  |  Actualitat ferroviària

Sis mesos després de l’accident ferroviari, l’activitat tornà a la trinxera número onze de Sineu. Ahir, diversos treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) i de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Tecsa, Dragados i Coexa, encarregada de les obres, començaren les primeres tasques de millora del mur, malgrat que el gruix de la reconstrucció s’iniciarà els propers dies. Així, en el transcurs d’ahir dematí, se signà l’acte de replanteig, procediment que dóna fe de l’inici de les obres, i els treballadors hi començaren a fer els primers sondejos i treballs topogràfics per comprovar com estan els terrenys.

El gerent de SFM, Jaume Jaume, anà ahir a Sineu per veure com s’hi iniciaven les actuacions i explicà davant els mitjans de comunicació les properes accions que s’hi duran a terme. Segons Jaume, les obres "tindran un termini màxim d’execució de tres mesos", encara que assegurà que "s’intentarà acabar abans del previst". Si res no ho impedeix, el servei de tren es podria reprendre al febrer i posar punt final així a les molèsties que durant sis mesos han estat el dia a dia dels milers d’usuaris que han hagut de desplaçar-se amb autobús des de Manacor, Sant Joan o Petra per arribar a l’estació de Sineu. Jaume excusa la demora en l’inici de les obres apel·lant a "la lentitud de la tramitació". "Preferírem fer les coses ben fetes, anant passa a passa, complint tots els tràmits i, malgrat el retard, cal dir que la documentació va ser gestionada per la via d’urgència", relatà.

El gerent de SFM apuntà que les obres de reconstrucció, que tenen un pressupost inicial de dos milions trenta-nou mil euros sense estar-hi inclòs l’IVA, "es realitzaran en dues fases. Primer, es demoliran els cinc-cents metres de mur existent i se’n retirarà la terra i, posteriorment, es reestructurarà el talús perquè el tren hi pugui passar sense problemes i a més velocitat". Demanat pels periodistes de quina manera es milloraria el talús, Jaume confessà que, tot i que les obres ja hagin començat, "des de SFM encara estudiam quin reforç és més viable, atès que el terreny és molt complicat".

Incidències

Precisament, fou un ensorrament del terreny el que causà que el maig passat un tren procedent de Manacor descarrilàs i provocàs una trentena de ferits. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció numero 7 d’Inca va obrir diligències per aclarir les causes de l’accident, al mateix temps que el Govern n’inicià una investigació. El Partit Popular va personar-se com a acusació popular en les diligències que investiguen l’accident i des d’aleshores els retrets entre el Govern i el PP han estat una constant. Des que l’11 de maig del 2003 Manacor tornà a gaudir del servei de tren, les incidències han estat recurrents. Si se sumen tots els mesos que durant els set anys de funcionament la línia ha estat tancada, s’arriba a més d’un any amb el tren sense circular.