JPEG - 28 KB
Font original: Diari de Balears

Tren tram deficient

Publicat: 9 / mar / 2010  |  Actualitat ferroviària

L’Ajuntament de Manacor informarà desfavorablement el projecte de la Conselleria de Medi Ambient i Moblilitat que ha de permetre el tren tram arribar fins a l’actual estació del tren des del passeig del Ferrocarril. Així ho aprovaren en el ple d’ahir l’equip de govern, format pel Partit Popular i AIPC, a més dels tres regidors de la coalició ALM-UM. El portaveu del Parti Popular, Llorenç Bosch, explicà que l’informe desfavorable es basa en els informes tècnics municipals "que posen de manifest el que està mal plantejat". Pastor afirmà que des de la Sala s’han elaborat set informes que demostren que "el projecte del tren tram actual no respecta la planificació urbanística municipal, ni el Pla sectorial de carreteres, ni el Pla director de transports ferroviaris, dificultarà l’arribada d’equips d’emergència al tren tram i que el sistema de recollida d’aigua pluvial està mal plantejat".

Manipulació

Des de l’oposició municipal, el portaveu de la coalició PSM+Esquerra+Verds, Sebastià Gayà, va acusar l’equip de govern de "mentiders i oportunistes perquè només diuen que el tren xaparà el poble i com a estratègia política mai no ha permès que els tècnics municipals col·laborassin amb els de la Conselleria". Des d’ALM-UM, la portaveu Catalina Julve, va explicar que "des del nostre grup ja havíem advertit que hi ha coses que no estaven bé" i donà suport a la iniciativa presentada pel PP perquè "és una manera de millorar el projecte i la reobertura de la línia". Amb tot, el PSOE i PSM+Esquerra+Verds intentaren que l’equip de govern presentàs els informes municipals en forma d’al·legació al projecte actual i no com un informe desfavorable.

El GOB demana a l’Ajuntament que no posi traves al tren tram en superfície

El GOB donà suport ahir al tren tram en superfície per l’actual passeig del Ferrocarril. En una nota de premsa qualificaren l’actual projecte com "la millor opció per a tots els manacorins, els comerciants en especial, i també és la millor opció per a tots els futurs usuaris de Sant Llorenç, Son Carrió, Artà, Son Servera i Capdepera". L’entitat ecologista definí el futur tren tram com "un tren elèctric que dins els pobles i ciutats circula a menys de 50 km/h, té una alta capacitat de frenada i no necessita barreres de seguretat". És per això que, segons el GOB, "és un element que no xapa, no és perillós i no molesta".