AAFB Una imperfecta col·locació del mur podria ser la causa de l’accident del tren de Sineu
Font original: IBdigital

Una imperfecta col·locació del mur podria ser la causa de l’accident del tren de Sineu

Publicat: 3 / jun / 2010  |  Actualitat ferroviària

El Govern ha informati amb "tota precaució" que, segons els primers estudis, la causa de l’accident del tren a prop de Sineu del passat 19 de maig podria ser conseqüència d’una imperfecta execució en la col·locació del mur que va caure i que va suposar el descarrilament del ferrocarril. Aquest mur forma part de les obres de l’obertura de la línia de tren S’Enllaç-Manacor, un projecte executat entre els anys 2000 i 2003, segons ha explicat dimecres horabaixa el conseller de Medi ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, en la seva compareixença en el Parlament per informar sobre aquest accident, que va causar ferides de diversa consideració a 48 persones, una d’elles, el conductor, de caràcter molt greu.

El conseller ha afegit que aquesta possible deficiència en l’execució del mur no s’hauria detectat, per la qual cosa no es va reparar en les obres d’emergència que es van dur a terme l’any 2004 quan es va haver de tancar aquesta mateixa línia després que es produís un accident de tren a Son Tell, a 4 quilòmetres de Sineu i en direcció a Manacor. Aquesta qüestió també s’està analitzant. Les obres per reparar les deficiències detectades el 2004 van costar 13 milions d’euros, ha recordat el titular de Mobilitat.

L’exconsellera d’Obres Públiques i actual diputada autonòmica del PP, Mabel Cabrer, ha acusat el conseller de "rentar-se les mans com a Pilat" i no assumir responsabilitats per aquest nou accident. En aquesta línia, Cabrer li ha preguntat a Vicens si pensa presentar la seva dimissió o si cessarà al director general de Transports, Antoni Verger, o al cap de Projectes dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM), Pere Sintes. El conseller li ha respost que "primer" cal conèixer què ha passat, per la qual cosa no considera que en aquests moments existeixin responsabilitats polítiques, i ha defensat que el prioritari és garantir la seguretat dels viatgers de la línia S’Enllaç-Manacor.

La línia no s’obrirà fins que es certifiquin les causes de la caiguda del mur i s’examinin un per un els diferents blocs de contenció durant una extensió de 400 metres, fet pel qual s’encarregarà una auditoria. La prioritat del conseller és la seguretat dels treballadors i usuaris del ferrocarril, ha insistit en diverses ocasions. La primera hipòtesi de la caiguda del mur és el seu "ancoratge": pel que sembla, la base sobre la qual es va col·locar el mur es va embrutar de terra i, seguidament, es va encofrar, fet que hauria accelerat la seva erosió. A més, el drenatge del mateix no era l’adequat, segons ha avançat el conseller, que ha recalcat que els informes finals determinaran les causes.

Vicens s’ha lamentat que des que va arribar a la conselleria que dirigeix des de 2007 s’ha dedicat a "arreglar les obres dels altres", amb independència del "color" polític dels governs, del Pacte de Progrés (1999-2003) i del PP (2003-2007). La diputada popular ha dit durant la seva intervenció que és de "covards amagar-se" i que, a més de la Justícia, s’ha d’investigar "amb profunditat" què ha originat aquest últim accident. Cabrer ha considerat que el conseller ha de, almanco, "demanar disculpes" als ciutadans pel que ha passat, i ha recordat que en la legislatura anterior quan era consellera es van haver de realitzar "obres d’emergència" per reparar aquesta mateixa línia quan amb prou feines un any abans s’havia inaugurat. A més, la diputada ha denunciat la manca de tasques de manteniment d’aquesta línia per part de SFM i ha recordat les denúncies de "manca de seguretat" que han manifestat en diverses ocasions els mateixos treballadors del tren de Mallorca.

Tags:  IBdigital