AAFB Una nova carretera unirà Son Servera amb Cala Millor
Font original: Diari de Balears

Una nova carretera unirà Son Servera amb Cala Millor

Publicat: 13 / mar / 2012  |  Actualitat ferroviària

El Govern ja ha posat sobre la taula una solució per a la carretera de Son Servera a Cala Millor, tancada d’ençà l’Executiu de Bauzá decidí paralitzar les obres del tren de Llevant. Després de mesos de reivindicacions, el director general de Transports, Juan Salvador, es desplaçà ahir fins a Son Servera, on anuncià que es construirà una nova via paral·lela a la que està tancada. Salvador es reuní amb el batle, Josep Barrientos (PSOE), i amb la resta de formacions del Consistori per estudiar les alternatives a l’actual carretera tallada. De les quatre propostes de solució presentades pel Govern, l’opció escollida és "la més coherent amb el que demanàvem, bona i permanent", segons assenyalà el batle.

El nou vial, que finançarà íntegrament l’Executiu, costarà 150.000 euros, tindrà 270 metres de llarg i una amplada de 7 metres -3,5 metres per a cada sentit de circulació, a més de les corresponents voravies-.

Les obres començaran d’aquí a 15 dies i el període d’execució és de dos mesos, de manera que serà operatiu durant la temporada turística.

Reivindicació

Font: youtube.com
Barrientos es mostrà satisfet amb aquesta solució, que no costarà cap euro a l’Ajuntament, ja que era una de les principals reivindicacions del municipi i per la qual s’havien manifestat en dues ocasions en els darrers mesos. El serverins havien de fer una volta d’1,4 quilòmetres per accedir a Cala Millor.

A més, el fet de no tenir resolt aquest problema era una de les principals preocupacions tant de la Sala com dels comerciants i hotelers amb vista a la propera temporada turística.

De la seva banda, Juan Salvador explicà que el nou vial "és una solució molt semblant a la que es reflectia en el projecte d’execució inicial". El director general de Transports indicà que, amb la terra que s’extraurà en la realització de les tasques, es condicionarà la carretera que ha quedat tallada per les actuacions ferroviàries, "de manera que resultarà menys impactant des del punt de vista visual i es dissimularan els treballs aturats". Barrientos valorà de manera positiva aquesta actuació.