AAFB Verger: “L’actitud del PP i d’UM és lamentable”
Font original: Diari de Balears

Verger: “L’actitud del PP i d’UM és lamentable”

Publicat: 23 / dic / 2010  |  Actualitat ferroviària

El director general de Mobilitat del Govern, Antoni Verger, respongué ahir amb contundència a la moció aprovada despús-ahir al Parlament amb els vots del PP i UM i que insta l’Executiu a paralitzar el tramvia de Palma. "L’actitud del PP i d’UM és bastant lamentable", declarà Verger. "És de molt poca qualitat democràtica que l’únic interès de l’oposició sigui boicotejar una acció de govern que és al Pla Director de Transport", va afegir.

Verger recordà que aquest pla l’havia aprovat un Executiu popular i que el president del PP de Palma, José María Rodríguez, formava part del Consell de Govern que el votà. A més, el coordinador de Mobilitat de l’Ajuntament de Palma, Joan Antoni Llauger, també va recordar que el PP duia al programa electoral la proposta de posar el tramvia.

Tot això s’afirmà en la presentació de les enquestes de percepció del TramBadia per part dels ciutadans de l’àrea de les Avingudes. Dels resultats, Verger destacà l’alt percentatge de veïns de la zona que tenen coneixement del projecte, que és de més del 70%. Les consultes es feren, per telèfon, a residents dels voltants de les Avingudes per on és previst que passi el traçat.

Però també se’n feren a peu de carrer en comerços de la mateixa àrea i a usuaris habituals del transport públic. Entre un 70% i un 79% dels residents, segons el lloc, sap que el Govern preveu posar una línia de tramvia, mentre que n’estan al cas un 64,6% dels clients de transport públic i un 60,6% de comerciants. Més de la meitat dels enquestats també afirma que en sap quin és el recorregut previst.

L’avantatge del tramvia més valorat per la majoria de consultats és que hi haurà menys contaminació ambiental, seguit de la disminució del soroll, en el cas dels veïns. Verger en subratllà que "és molt més ràpid que l’autobús i té molta més capacitat de càrrega, però també redueix el nombre de vehicles" i farà la vida més fàcil als residents.

Entre els inconvenients, destaquen els problemes que pot causar a la circulació de cotxes. Davant això, el responsable autonòmic declarà que els queda feina per explicar el projecte, però que en totes les ciutats on s’ha tornat al tramvia, d’entrada hi ha hagut reticències.

Tags: