AAFB Vicens recrimina al PP que va tenir nou mesos per arreglar el tren
Font original: IBdigital

Vicens recrimina al PP que va tenir nou mesos per arreglar el tren "i no va fer res"

Publicat: 6 / sep / 2010  |  Actualitat ferroviària

El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, ha criticat el "govern Matas" perquè en la passada legislatura va tenir nou mesos per arreglar els problemes del tren entre Sineu i Manacor i "no va fer res", una cosa "molt greu" perquè presumiblement ho coneixia, el que "causa sorpresa".
Vicens ha contestat amb "contundència" a la sol·licitud del PP de dimissió del conseller i ha recomanat al secretari general dels populars de les illes, Miquel Ramis, que el que ha de fer és "exigir" dimissions a militants del seu partit després d’anys de "robatori" a l’Administració balear durant la passada legislatura.
"Li demanaria al senyor Ramis -ha asseverat el conseller- que abans de demanar dimissions amb tanta alegria comenci a exigir en les seves pròpies files: Ja es pot arremangar perquè té molta feina després de la quantitat d’escàndols de corrupció que encara s’estan coneixent i de robatori de diners públics durant el govern Matas ".
El conseller del Bloc s’ha mostrat sorprès que "aquests senyors demanin dimissions quan van inaugurar un metre que es va construir a corre-cuita per tallar la cinta abans de les eleccions i que, posteriorment, es va haver de tancar i reparar amb una despesa milionària perquè s’inundava amb l’aigua de les pluges ".
El PP de Balears s’ha personat als jutjats d’Inca com a acusació popular en les diligències prèvies que investiguen l’accident del tren de Manacor que va tenir lloc el passat 19 de maig prop de Sineu i en què hi va haver 32 ferits.
La conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha lliurat i lliurarà tota la documentació i informes -interns i externs- sobre les deficiències del referit tram i les causes del darrer accident, ha manifestat Vicens, que s’ha demanat com el PP no va saber de les mateixes durant quatre anys després de tancar el tram Sineu-Manacor durant nou mesos.
En cas de conèixer-les, el conseller es pregunta per què no van fer les reparacions pertinents: "Això és el em mata perquè seria d’una irresponsabilitat i d’una negligència absolutes", ha afegit el conseller, que confia que els populars "ajudin" a la investigació oberta.
A més, ha afegit, l’Executiu popular es va gastar més de 13 milions d’euros en aquest tram de via entre els anys 2003 i 2007, motiu pel qual a Vicens li agradaria saber en què es van emprar: "Potser van ser per col·locar marges de embelliment ", ha comentat amb ironia.
Per això, Vicens ha dit que "està molt satisfet" que el PP es personi en aquestes diligències perquè respongui a aquestes qüestions. Mentrestant, l’actual govern autonòmic presidit per Francesc Antich "arreglarà" totes les deficiències del tren de la mateixa manera que ja ho va fer amb el metro, però no inaugurarà "res que no estigui acabat".
En aquests moments, la conselleria ultima un estudi detallat de verificació de seguretat de la línia entre Sineu i Manacor que es farà públic en les pròximes setmanes i que també serà lliurat al jutjat d’Inca. L’objectiu del Govern és "arreglar aquesta línia d’una vegada per sempre", ha assegurat Vicens.

Tags:  IBdigital