JPEG - 311 KB

CARTA OBERTA A LA DIRECCIÓ DEL FERROCARRIL DE SÓLLER

Publicat: 12 / ene / 2012  |  Associació

Des de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Balears (AAFB), volem manifestar la nostra sorpresa i decepció per a la desaparició de la locomotora elèctrica Brown Boveri propietat del Ferrocarril de Sóller.

Aquesta locomotora era considerada material històric per ser construïda l’any 1928, abans que els automotors Siemens que habitualment utilitza el Ferrocarril de Sóller.

Vàrem tenir coneixement de la noticia de manera totalment casual, per part d’una persona aliena a la nostra associació via correu electrònic, quan ja era massa tard per a poder trobar-ne una solució adient. Avui ens trobam que el Diario de Mallorca informa de la noticia a plana sencera (pàg. 18 de l’edició del dijous 12 de febrer). En el cos de la notícia podem llegir com el Sr. Mayol indica que ningú li va dir que ningú li va dir que la volgués, i alhora reconeix que ningú sabia que estigués disponible.

No podem estar d’acord amb aquests comentaris del Sr. Mayol, ja que a l’octubre de 2010 i a l’estiu de 2011, si bé no es va fer proposta formal, si que li vàrem fer arribar l’interès per a conèixer quin seria el futur d’aquesta locomotora històrica.

D’haver tingut coneixement de la possibilitat d’aquest trist desenllaç, haguéssim mogut cel i terra per a aconseguir-ne, com a mínim, la preservació en l’estat de fa unes setmanes ja fos tant a Mallorca com en algun altre indret.

Ens hagués agradat moltíssim que el Ferrocarril de Sóller començàs l’any del seu Centenari amb altres tipus de noticies.

Palma, a 12 de febrer de 2012

La Junta Directiva de l’Associació d’Amics del Ferrocarril de Balears

Tags:  Patrimoni