JPEG - 317.3 KB

COMUNICAT DE LA ASSOCIACIÓ D’AMICS DEL FERROCARRIL DE LES ILLES BALEARS SOBRE DECISIÓ DEL GOVERN DE LES ILLES BALEARS DE RENUNCIAR DEFINITIVAMENT A L’ACABAMENT DE LA LÍNIA MANACOR-ARTÀ

Publicat: 22 / abr / 2013  |  Associació

L’AAFIB, com associació defensora del ferrocarril com a servei a tota la ciutadania troba totalment obligada a fer públic el seu rebuig a la decisió del Govern de les Illes Balears de renunciar definitivament a l’acabament de la línia Manacor-Artà.

L’AAFIB considera que una obra ja construïda en bona part i amb un material mòbil ja comprat i pagat no es pot deixar sense acabar.
En tot cas, i debut a la gran inversió realitzada i ja pagada, les necessitats de comunicació dels pobles afectats es podria fer perfectament amb les unitats diesel que avui cobreixen l’estació de l’enllaç dins a Manacor i sa Pobla.

L’argument del cost per passatger que costaria el viatge en tren no és un paràmetre exclusiu per a prendre una decisió d’aquest tipus, especialment si tenim en compte la quantitat de costos externs que estalvia el ferrocarril en relació a qualsevol altra mitjà de transport.
El Govern haurà de pagar milions d’euros de diners públics per indemnitzar a empreses i particulars per una obra que finalment no es farà.

Pensem que en el Govern ha actuat amb criteris ideològics i no socials, sense entendre en tot cas l’importància del ferrocarril per a Mallorca i negant-se a mantenir una visió de futur, amb el ferrocarril com a base de un sistema de transport molt més segur i sostenible per als pròxims decennis.

Demanem que el Govern reconsideri la seva postura i que, dins la situació econòmica actual, es pugui reconduir i adequar una solució que passa, sense cap dubte, en l’arribada del ferrocarril a Àrta.

Palma, a 20 de Abril de 2.013

Tags: