AAFB Recuperació d’un cotxe mixt de segona classe dels antics Ferrocarrils de Mallorca

Recuperació d’un cotxe mixt de segona classe dels antics Ferrocarrils de Mallorca

Publicat: 15 / oct / 2005  |  Patrimoni

31 de març 2005.

La Associació d’Amics del Ferrocarril de Balears en col·laboració amb Serveis Ferroviaris de Mallorca van recuperar aquest passat dijous 31 de març una de les peces més antigues del patrimoni ferroviari balear, es tracta d’un cotxe mixt, furgó correu i de passatgers SWANSEA WAGON amb més de cent anys d’antiguitat.

En aquest cotxe s’iniciaran en breu els laboriosos treballs de restauració per a retornar-li el seu aspecte original, perquè torni a circular novament sobre les vies mallorquines. La seva estructura interna es troba en molt bon estat de conservació així com els seus interiors, té la particularitat que també disposava d’un petit wc per als passatgers.

L’Associació conta des d’ara amb altra peça històrica més del nostre patrimoni arqueològic industrial i que estarà destinat al gaudi de tots els ciutadans de la nostra comunitat autònoma.

CARACTERÍSTIQUES DEL COTXE MIXT DE SEGONA CLASSE SWANSEA WAGON QUE SERÀ OBJECTE DE RESTAURACIÓ PER LA AAFB.

Fruit del conveni de col·laboració permanent signat entre SFM i la AAFB l’any passat es va signar un annex al conveni marc de cooperació per a la recuperació del cotxe de passatgers SWANSEA WAGON Serveis Ferroviaris de Mallorca empresa ferroviària mallorquina conscienciada en la recuperació del patrimoni històric i cultural del ferrocarril mallorquí participa amb la AAFB en els treballs de restauració posant a la seva disposició els mitjans necessaris per a poder portar a terme tal comesa.

1. - Descripció:

Es tracta d’un cotxe correu de segona classe. Disposa d’un departament correu i de dos departaments per a passatgers als quals s’accedia a través d’unes portes laterals. Tenia una capacitat per a unes 16 persones. No disposa de passadís interior que comuniqui els diferents departaments, sinó que es feia a través d’uns estreps laterals situats en l’exterior. Els interventors dels trens havien de desplaçar-se per aquests estreps per a anar revisant els bitllets durant el trajecte als passatgers i en més d’una ocasió a causa del "traqueteo" dels trens algun interventor va caure del tren durant la marxa. Les seves dimensions són de 6,10 metres de llarg (7 metres entre ambdós topalls) per 1,98 metres d’amplària i de 2,20 metres d’altura. La distància entre ambdós eixos és de 3,20 metres. El rodament està constituït per dos eixos independents on es munten quatre rodes de 70 cm de diàmetre. Està construït íntegrament en fusta, fins i tot la seva estructura llevat de els rodaments. El seu pes en buit era de 5.200 Kg

2. -Datació i procedència:

Aquest cotxe va ser adquirit per l’antiga Companyia dels Ferrocarrils de Mallorca a la fi de la dècada de 1870 a la casa britànica Swansea Wagon Co. de Cardiff. La Companyia disposava de 54 vehicles d’aquest tipus. Té una antiguitat per tant aproximada d’uns 126 anys. Aquest cotxe va prestar els seus serveis en la companyia ferroviària mallorquina en trens llençats per les locomotores a vapor i arribats a Mallorca en 1926 i 1931 respectivament i fins as va arribar a enganxar en composicions llençades per les locomotores dièsel Creusot que van circular a partir de 1959. La seva vida activa es va perllongar fins a meitat dels anys seixanta coincidint amb l’entrada en servei dels automotors dièsel Ferrostalh, els primers d’ells van arribar a Mallorca en 1956.

L’última circulació d’aquests cotxes de passatgers es va produir en 1967 coincidint amb el tancament de la línia Santa María a Felanitx que va veure passar el seu últim tren el 31 de desembre de 1967 .

Aquest cotxe va ser adquirit per un particular probablement en l’any 1978 després de romandre durant més de 10 anys apartat en l’estació de Palma. En aquest any, la companyia FEVE va posar a la venda divers material mòbil que ja no li resultava útil. Ara, després de més de 25 anys de romandre allunyat de les vies, el cotxe de passatgers tornarà a elles.

El procés de restauració que s’haurà de realitzar en ell serà laboriós, però s’espera que pugui en un terme breu de temps que pugui novament circular sobre les vies de Mallorca. L’equip tècnic de la AAFB treballa ja des de fa temps en la planificació i execució dels treballs de la seva restauració.

S’haurà de desmuntar-lo peça per peça per a comprovar l’estat de la fusta i reemplaçar si fos necessari algun dels seus elements, tota la rodadura haurà de ser examinada a fons per a permetre al veterà cotxe poder novament a rodar sobre les vies. S’haurien de realitzar algunes petites peces que han desaparegut de la seva carrosseria externa per a retornar-li el seu aspecte original

Tags: